door TBWA, partner | 5 oktober 2017, 15:42 in Merk & Strategie

Loop jij tijdens Adnight met een baan naar buiten?

TBWA, partner | 5 oktober 2017, 15:42

Ook dit jaar biedt TBWA\ jong en ervaren talent de kans om tijdens AdNight een baan binnen te slepen bij het bureau. Na een speeddate van vijf minuten zou het dus zomaar kunnen dat je het pand uit loopt met een vers gevangen baan. Maar hoe gaat dat die speeddate nu eigenlijk in z’n werk terwijl er ook gewoon wordt geborreld? We stelden 4 vragen aan Astrid die via AdNight 2016 een baan kreeg binnen het Account team van TBWA\.

Een speeddate als sollicitatie. Vertel, hoe heb je dit ervaren?

Ik had nog geen ervaring in de reclame branche, dus dit was voor mij juist een mooie kans om toch op gesprek te kunnen komen zonder dat dit zou worden bepaald op basis van mijn cv. Aan een rechtenstudie heb je namelijk niet zoveel en het werkt toch altijd het beste als je ergens even je gezicht laat zien. Uiteindelijk was het ook vooral een relaxte manier van solliciteren, je werd goed ontvangen bij de entree en vervolgens haal je samen een biertje aan de bar en ga je zitten.

Waar ging je speeddate over en kan je dit voorbereiden?

Je motivatie kan je altijd wel voorbereiden maar 5 minuten is natuurlijk erg kort, dus het is vooral een eerste kennismaking.  De speeddate kan over van alles gaan en dat hangt weer helemaal af van wat je achtergrond is en waar je voor wil solliciteren.

Hoe snel kreeg je uiteindelijk die baan?

Ik liep niet letterlijk meteen met een baan op zak naar buiten, maar in plaats daarvan mocht ik mijn cv opsturen en werd er snel een vervolggesprek ingepland. Nog in dezelfde maand heb ik twee vervolggesprekken gehad waarvan de laatste met het team waarin ik zou komen te werken. Op de dag van mijn laatste gesprek werd ik meteen gebeld dat ik de baan had. En leuk om te weten dat ook er ook dit jaar in ieder geval weer verschillende functies voor verschillende niveaus beschikbaar zijn binnen het Account team. Het kan dus erg snel gaan.  

Nog een tip voor toekomstige deelnemers?

Zorg dat je je cv en eventueel portfolio digitaal klaar hebt, zodat je hem zo snel mogelijk kan versturen.  Kom daarnaast ook vast langs op de borrel of een talk, daar kan je vast eventuele toekomstige collega’s spreken.

Ondertussen is het ook gewoon vrijdag en sluiten TBWA’ers de week af met een vrijmibo. Tijdens AdNight ben je van harte welkom om mee te doen en het weekend op gepaste wijze in te luiden: met bier en bitterballen.

Check het complete programma hieronder:

19:00 – 19:30 Marc Leurs, Disruption live, from once every three years to 24/7 every year.
20:00 – 20:30 Nishant Dogra, how brands can be disruptive with unique mobile experiences.
21:00– 21:30 Darre van Dijk, future of advertising.

19:00 - 22:00 All night, speed Dates. Land yourself a job in 5 minutes
 

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

TBWA

Partner

Voor grote merken en merken die groot willen worden.

Lees meer over TBWA
Meer van deze partner
Nu op Twitter