Media

TMG: 'Wel degelijk level playing field Mediahuis en Talpa'

Maarten Hafkamp, redactie | 8 maart 2017, 22:40

De raad van commissarissen van TMG ziet de zaak die Talpa aanspant 'met vertrouwen tegemoet'.

TMG bevestigt vanavond de ontvangst van het verzoek van Talpa aan de Ondernemingskamer om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij het mediaconcern en een onafhankelijk commissaris te benoemen. Talpa meldde gisteravond de juridische procedure te willen beginnen.

TMG herkent zich niet in het door Talpa geschetste beeld dat de raad van commissarissen geen level playing field in acht heeft genomen toen men aangaf exclusief te willen onderhandelen met Mediahuis/VP Exploitatie.

Level playing field
'Nadat Talpa op 23 januari haar indicatieve bod had kenbaar gemaakt, is er een level playing field gecreëerd door Talpa toegang te geven tot dezelfde informatie als waartoe het consortium Mediahuis/VP Exploitatie toegang had. Beide partijen hebben op gelijke voorwaarden due diligence mogen doen en zij hebben hun strategische plannen en voorwaarden voor een mogelijk bod kunnen presenteren. Hierover is intensief gesproken. Talpa is daardoor in staat gesteld een voorstel te doen.'

Vervolgens hebben de rvc en rvb van TMG hebben beide voorstellen 'zorgvuldig beoordeeld', samen met hun financiële en juridische adviseurs. Daarbij is volgens TMG 'nadrukkelijk rekening gehouden' met de belangen van alle stakeholders. 'Verder werd ook duidelijk dat het bod van Talpa geen kans van slagen zou hebben - ook niet bij een hoger bod - omdat Mediahuis/VP Exploitatie uitdrukkelijk heeft aangegeven hogere biedingen van Talpa niet te willen aanvaarden, zo staat verder in het persbericht. Op dat moment heeft TMG de keuze gemaakt voor Mediahuis.

Verzet
TMG verzet zich tegen het enquêteverzoek dat Talpa heeft gedaan en tegen het verzoek van het bedrijf van John de Mol om door de Ondernemingskamer een commissaris met bijzondere bevoegdheden bij TMG te benoemen. 'De rvc ziet de procedure(s) bij de Ondernemingskamer met vertrouwen tegemoet.'

De zitting is volgende week donderdag. Ook kiezen de Centrale Ondernemingsraad en de raad van bestuur .

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Tmg Talpa mediahuis

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs