Media

TMG: Hans Bakker tijdelijk algemeen directeur, Telegraaf-baas Harry de Wit vertrekt

Maarten Hafkamp, redactie | 14 maart 2017, 19:32

Mediahuis verwerft een aanvullend belang in TMG.

Bakker tijdelijk directeur
Hans Bakkers benoeming gaat met onmiddellijke ingang in. Bakker is in deze functie verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de onderneming.

De primaire verantwoordelijkheid voor het proces rondom het zogenaamde merger protocol blijft in handen van de raad van commissarissen. Bakker blijft aan in deze functie totdat een nieuwe raad van bestuur is aangesteld.

Bakker was van 2002 tot en met 2016 algemeen directeur van RAI Amsterdam. Daarvoor was hij zeven jaar voorzitter van de raad van bestuur van TUI Nederland en TUI Groep. Ook is hij commissaris bij Transavia Airlines, Snowworld en GVB.

De raad van commissarissen van TMG stuurde vorige week de rvb - Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp - naar huis in de strijd rond de macht om TMG tussen Mediahuis/VP Exploitatie en John de Mols Talpa.


Harry de Wit weg
Algemeen directeur Telegraaf Landelijke Media Harry de Wit vertrekt. De Wit heeft zelf besloten zijn functie neer te leggen, meldt TMG.

Volgens een persbericht was 'in het kader van de aangekondigde reorganisatie' al eerder vastgesteld dat de functie van algemeen directeur Telegraaf Landelijke Media zou komen te vervallen, waarna De Wit mogelijk een nieuwe directiefunctie zou krijgen in het nieuwe kernbedrijf van TMG. Maar hij heeft nu besloten zijn heil buiten het concern te zoeken. 'In goed overleg met de raad van commissarissen is besloten dat hij daarom zijn functie als algemeen directeur zal neerleggen. Hij hoopt op deze wijze bij te dragen aan een verdere de-escalatie van de interne spanningen.'

De Wit liet onlangs met Het Financieele Dagblad weten achter Talpa als nieuwe eigenaar te staan. De uitspraken van de directeur zouden slecht zijn gevallen binnen het concern.

Mediahuis verwerft familieaandelen in TMG
Mediahuis meldt vanavond een aanvullend belang van 0,73 procent te hebben verworven in TMG voor een prijs van 6,00 euro per aandeel. Het belang wordt aangekocht van de familie Kok die al decennia lang aandeelhouder in TMG is.

Hiermee komt het totale belang van Mediahuis in TMG op 18,6 procent. Het belang is in een transactie buiten de beurs om verworven. VP Exploitatie heeft een strategisch belang van 41,31 procent in TMG. Samen hebben Mediahuis en VP Exploitatie nu 59,98 procent van de aandelen in TMG.

De familie Kok vindt het 'als één van de oprichtersfamilies van De Telegraaf' belangrijk haar steun uit te spreken voor Mediahuis en de familie van Puijenbroek. 'De continuïteit van de onderneming en van De Telegraaf is bij hen het beste gewaarborgd.'

Talpa aandelen
Talpa kocht maandag op de beurs ook meer aandelen TMG Het belang is daardoor gegroeid van 25,15 naar 25,58 procent. 

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Tmg Talpa mediahuis

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs