Mensen & Carrière

Niek Jan van Damme weg bij Deutsche Telekom

Elsbeth Eilander, redactie | 19 juli 2017, 12:22

Directeur Duitsland vertrekt iets eerder dan gepland.

Niek Jan van Damme stopt als directeur bij Deutsche Telekom. Hij verlaat het bedrijf per 1 januari 2018. Dirk Wössner, afkomstig van Canadese marktleider Rogers Communications, neemt de positie van Van Damme over.

Van Damme geeft aan dat hij andere activiteiten wil gaan ontplooien. Het is echter nog niet bekend wat hij gaat doen.

Het afscheid komt voor Van Damme iets eerder dan gepland, maar hij geeft aan dat de wissel zeer goed in zijn persoonlijke planning past en goed ruimte geeft aan Wössner voor een soepele overgang.

Van Damme is verantwoordelijk voor de vaste en mobiele telecomactiviteiten in Duitsland, en voorzitter van de Managing Board van Telekom Deutschland sinds april 2010. Bij vertrek is hij negen jaar lid van de directie van Deutsche Telekom geweest.

Niek Jan van Damme (1961) studeerde economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij startte in 1986 bij Procter & Gamble en trad in dienst bij Ahold in 1993, vanaf 1997 als managing partner bij Floor Heijn Retail.  Vanaf 1999 werd het telecom; eerst Ben, dat overging in T-Mobile Nederland, waar hij directeur marketing werd, vervolgens 5 jaar CEO tot aan 2009.

Beeld: Deutsche Telekom

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Niek Jan van Damme Deutsche Telekom

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs