Media

Mediahuis wil 'constructieve dialoog' met De Mol

Maarten Hafkamp, redactie | 6 maart 2017, 10:29

Het bod Mediahuis en VP Exploitatie op TMG is het enige dat kan slagen. Daar verandert een hoger bod van Talpa niets aan.

Dat benadrukken Mediahuis en VP Exploitatie vanochtend nog eens in een persbericht, nadat Talpa gisteravond laat bekendmaakte het voorgenomen bod op TMG met 6,50 euro per aandeel. 

'Omdat Mediahuis en VP Exploitatie al een ruime meerderheid van bijna 60% hebben, is het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op Telegraaf Media Groep het enige dat zekerheid heeft op slagen. Mediahuis en VP Exploitatie zullen hun aandelen in TMG zoals eerder gezegd niet verkopen', zo melden ze. 'Met de vannacht gecommuniceerde hogere prijs die Talpa Holding wil betalen voor TMG-aandelen is er niets veranderd aan de situatie.'

'Mediahuis en VP Exploitatie houden hun strategische belang in TMG en hebben met TMG overeenstemming over het bod. Dat bod heeft zekerheid, omdat Mediahuis en VP Exploitatie het al kunnen afronden bij hun huidige percentage van 59,25 procent.'

Rust en zekerheid
De Belgen en grootaandeelhouder Van Puijenbroek herhalen hun 'veelvuldig gedane uitnodiging' aan Talpa om tot 'een constructieve dialoog' te komen. Ze noemen het 'van het grootste belang van TMG, haar redacties, overige medewerkers en andere betrokkenen' dat er nu rust en duidelijkheid ontstaat. Het bod van deze combinatie wordt ondersteund door de onderneming zelf. 

Mediahuis en VP Exploitatie zullen uiterlijk overmorgen een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Gisteravond dat de raad van commissarissen de raad van bestuur (Van der Snoek en Epskamp) op non-actief heeft gesteld, omdat die met Talpa verder wilde praten. Volgens de rvc heeft de directie 'het voortgang van het proces te weinig bevorderd'.

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Tmg Talpa mediahuis

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs