Merk & Strategie

Heineken opent The Heineken Bakery

Redactie | 15 maart 2017, 9:57

Pop-upbakker zal geopend zijn van 18 tot en met 21 maart.

A-gist
De tijdelijke bakkerswinkel van de bierbrouwer zal broden verkopen die bereid zijn met A-gist, het geheime ingrediënt van Heinekens pils. Heineken sloeg de handen ineen met Meester Boulanger Mark Plaating om zo tot dit unieke brood te komen. ‘Het geheim van de bekende Heinekensmaak is de unieke A-gist, een gist dat sinds het eind van de negentiende eeuw – en vandaag nog steeds – wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen’, zegt Heinekens Meesterbrouwer Willem van Waesberghe.

‘Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood. We hebben ons geheime ingrediënt dan ook met hoge uitzondering gegeven aan een van de beste Meester Boulangers van Nederland.’

Borrelbrood
‘Toen Heineken mij vroeg voor deze samenwerking, heb ik geen seconde getwijfeld, zo’n interessante uitdaging ga ik natuurlijk niet uit de weg’, zegt Plaating. ‘Het was nog best spannend aangezien de A-gist van Heineken een heel ander soort gist is dan dat ik normaal voor mijn broden gebruik. Bakkersgist is ontwikkeld om snel veel volume te creëren. De A-gist echter komt veel trager op gang, ik heb er zelfs een stoeltje bij gepakt. Hierdoor zit er veel meer smaak aan het brood. Na veel experimenteren denk ik dat we erin geslaagd zijn om een fantastisch brood te maken, een allemansvriend met een lekkere bite en een licht frisje. Een borrelbrood dat perfect past bij een verfrissend glas Heineken.’

De broden in The Heineken Bakery worden verkocht voor €2 per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan de Nederlandse Bakkersgilde. Van 18 tot en met 21 maart 2017 is The Heineken Bakery iedere dag geopend van 12.00 - 21.00 uur aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Ernst

(18 maart 2017, 15:04)
Meesterbakker had volstaan. Of maître boulanger.

Gerelateerde items Heineken The Heineken Bakery

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs