Aegis Media neemt Netsociety over

Jaap Bartelds, auteur | 19 november 2012, 10:43

Aegis Media neemt 100% van de aandelen van online mediabureau Netsociety over. Netsociety wordt geïntegreerd met digitaal performance specialist iProspect.

Door deze overname ontstaat het grootste digitale mediabureau van Nederland. De operationele activiteiten van iProspect en Netsociety worden de komende maanden geïntegreerd. De nieuwe organisatie telt dan ruim 120 specialisten in alle disciplines van het digitale marketing spectrum.

De huidige aandeelhouders van Netsociety nemen zitting in het nieuw geformeerde iProspect managementteam. De merknaam Netsociety blijft vooralsnog bestaan, op termijn zal onder één iProspect label geopereerd gaan worden. De Belgische vestiging van Netsociety zal samengaan met het Belgische iProspect, gevestigd in Brussel.

Aegis Media is een Brits beursgenoteerd communicatienetwerk met vestigingen in ruim 80 landen. Aegis Media is de moedermaatschappij van vijf media- en communicatiebureaus:
de full-service mediabureaus Carat en Vizeum, de digitale bureaus iProspect en Isobar en out-of-home specialist Posterscope. In Nederland is Aegis Media tevens eigenaar van het full-service mediabureau Kobalt Media. Aegis Media Nederland is gevestigd in Amsterdam en heeft na de overname van Netsociety bijna 300 medewerkers in dienst.

Netsociety is in 2007 opgericht door Maurice Pothof, Erik Broekhuis en Koen Koppens en startte als search engine marketing bureau.

Mark van Dijk krijgt volgens Emerce de gedeelde leiding over iProspect en diens nieuwe zusterbedrijf Netsociety. Netsocietybaas Niki van Wijk zal zich meer met de interne zaak bezig houden. Die bestaat uit het begeleiden van de migratie van Netsociety.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Igor Beuker

(19 november 2012, 17:50)
Gefeliciteerd Maurice!

Gerelateerde items Iprospect Aegis Media Netsociety